Mango Avocado Smoothie

Op vakantie ben ik lui. Hoewel ik bijna iedere dag van de vakantie kook, met een enkel etentje uitgezonderd, hou ik niet van boodschappen doen op vakantie. In Nederland word ik soms al moe van alle etiketten lezen, laat staan in het buitenland. Daarnaast moet alles snel en makkelijk zijn, zodat ik weer gauw verder kan met het lezen in mijn boek, luieren aan het zwembad, wandelen, spelletjes spelen en meer van dat soort luie vakantiedingen. Zo is mijn koelkast op vakantie dus ook nooit zo goed gevuld als thuis en is het af en toe een beetje improviseren.

Deze vakantie was het ook niet anders. De kinderen hadden zin in een verfrissende smoothie aan het zwembad. En ik eigenlijk ook wel.

Dus met wat restjes en een beetje creativiteit heb ik de blender aangezet. (Ja, die ging ook mee op vakantie!) En het resultaat was verbluffend… Hij werd direct gebombardeerd tot ‘lekkerste smoothie ooit’ door zoonlief #1 en zelfs dochterlief, die normaal toch echt gruwelt van avocado’s, vond het lekker! (Natuurlijk had ik mijn geheime ingredient pas onthult nadat ze haar eerste slonk op had.) Succes verzekerd dus. Ook als je niet van avocado’s houdt.

holiday smoothie

Hierbij het recept:
– 1 sinaasappel
– 1 mango
– 1 avocado
– 4 el griekse yoghurt
– scheutje water
– evt. zelf toevoegen: chia zaad, macapoeder of andere superfoods
Gooi alle ingredienten in de blender en wacht tot er een heerlijk romige massa ontstaat. Voeg evt. nog wat extra water toe als de smoothie iets te dik is. Glaasjes vullen, eventueel wat ijsklontjes toevoegen, rietje erin en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *